Rivium District vol met nieuwe plannen

13 mei 2021

rivium_demo12

De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft dinsdagavond 29 september positief ingestemd met de plannen van het college voor het Rivium. Het bedrijventerrein wordt de komende jaren omgebouwd tot een moderne wijk waar wonen en werken hand in hand gaan.

Gebiedsrapport

Tijdens de raadsvergadering op maandag en dinsdag boog de gemeenteraad zich over het door het college opgestelde Gebiedspaspoort 2.0. Hierin staan de spelregels voor de ontwikkeling van de wijk. “In Rivium kunnen de komende jaren zo’n 5.000 nieuwe woningen worden gebouwd, voornamelijk hoogbouw”, legt wethouder Maarten Struijvenberg uit. “Een omvangrijke transformatie van een wijk waar nu vooral gewerkt wordt, maar die ook voor een deel leeg staat.

lorem ipsum dolar
lorem ipsum dolar

Grote betrokkenheid

De gemeente Capelle heeft de afgelopen jaren tientallen thema- en bewonersavonden georganiseerd om precies te horen hoe Capellenaren, omwonenden, bedrijven, belangstellenden en ontwikkelaars tegen de veranderingen van de wijk aankijken. Wethouder Struijvenberg vertelt aan Radio Capelle over de betrokkenheid van burgers: “Dat heeft veel waardevolle informatie opgeleverd die we verwerkt hebben in het Gebiedspaspoort 2.0. De interesse en betrokkenheid was ongekend groot. Veel mensen zien in Rivium een prachtige kans om op deze bijzondere plek straks een mooi appartement te vinden.

Parkeren en openbaar vervoer

In de gemeenteraad werd vanavond gediscussieerd over eventuele parkeerproblemen en fileleed voor omwonenden die de ontwikkeling van de wijk met zich mee kan brengen. Zorgen die de wethouder serieus neemt: “Optimaal openbaar vervoer is belangrijk voor Rivium.

We verlengen de Parkshuttle, de Waterbus krijgt een halte en brengt mensen naar Rotterdam en Dordrecht en we zetten maximaal in op deelauto’s, snelfietsroutes naar Rotterdam en Capelle en fietsenstallingen. De parkeernorm wordt met 0,6 auto per huishouden ook bescheiden.”

This document is used in the articles Evaluating WYSIWYG-editors 2006 and 2007. It contains various markup features commonly used by content editors or “rédacteurs de contenu” as they are called in France. It is important that a WYSIWYG tool has features that are easily available for the editor. If not, there is a risk that content won’t receive proper markup. Examples of commonly found content are:

Vragen

Kijk voor veel vragen, en alle antwoorden, op de speciale pagina Vragen? Antwoorden!

Niets missen?

Op de hoogte blijven van Rivium District? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan